От ДПС не виждат защо депутатите, които не са в парламента, да не получават заплати

09:50, 23 фев 19 / Политика 25 1154 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС не виждат причина да не се плаща на депутати, които не ходят на работа в парламента. Това стана ясно след заседание на централния съвет на партията.

От движението определиха напускането на парламента като легален политически инструмент. Въпреки критиките си към управляващото мнозинство обаче, ДПС не възнамерява да излезе от Народното събрание поне на този етап.

Въпреки че бойкотираха пленарните заседания и не стъпват в парламента, червените депутати ще си получат по 1/3 от заплатите. Това стана ясно от писмо на шефката на НС Цвета Караянчева до соцлидерката Корнелия Нинова.

По отношение на възнагражденията на народните представители, правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно", посочва Караянчева, въпреки че Нинова й изпрати вчера писмо, с което я уведомява, че депутатите от БСП няма да получават заплатите си за периода, в който отсъстват от парламента.

Червената шефка увери още, че през това време социалистите няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама