Провежда се Международна изложба на котки в София

15:45, 24 фев 19 / Любопитно 25 3547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 23-24.02.2019-а година в Музея ,,Земята и Хората“ ще се проведат две поредни Международни изложби на котки.

В часовете от 10:00-17:00 часа граждани и любители ще могат да се насладят на компанията на различни чистопородни котки, както и на домашни котки, които ще се състезават в конкурси за „Най - красива котка“ на изложбите в два поредни дни.

Организаторите са подготвили томбола, а 10 от участниците в нея ще спечелят едномесечно хранене с Hill's за своята котка. Генерален спонсор на мероприятието са висококачествените храни за кучета и котки Hill's и лидерът в аксесоарите за домашни любимци Ferplast.

В събота ще се състои и конкурсът „Котка на годината“, който се провежда между всички домашни любимци, печелили титли през 2018-а година. Категория „Ветеран“ ще отличи най-възрастната котка, а най- малките участници са на възраст четири месеца. Те се състезават в конкурси за най- красиво коте, в различните категории, определени от техните породи.

Някои от породистите котки, които участват в изложението, са мейн кун, британска късокосместа, донски сфинк, девон рекс, норвежка горска котка, сибирска котка, турска ангора и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама