Над 80 души починаха в Индия от фалшив алкохол

12:14, 23 фев 19 / Свят 25 948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 84 души загинаха, а други 200 бяха хоспитализирани в североизточният щат на Индия Асам, след като са консумирали фалшив и некачествен алкохол. ова е поредният случай на алкохолно отравяне в страната за последните месеци, посочва АФП.

Инцидентът в Асам е поредният такъв след по-малко от две седмици след смъртта на близо 100 души в северните щати на страната  Утаракханд и Утар Прадеш, където отново фалшив алкохол бе причина за трагичната им кончина.

Жертвите, които включват много жени, са работили в местните чаени плантации в региона. Пациентите са постъпили в болници в района с гадене, силна болка в гърдите и задух.

Държавната полиция съобщи, че е арестувала един човек за продажбата на алкохол и властите съобщиха, че двама служители на отдел акциз са били прекъснати, защото не са взели адекватни предпазни мерки по отношение на продажбата на алкохол.

В Индия често има смъртни случаи, свързани с употреба на фалшив алкохол, тъй като бедните хора не могат да си позволят цената на лицензираните марки спиртни напитки, продавани в магазините, контролирани от правителството.

Ежегодно в страната се изпиват околко пет милиарда литра алкохол, а около 40% от количеството е произведено незаконно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама