Цветанов: Телевизията на БСП е пропагандна машина за фалшиви новини

13:40, 23 фев 19 / Политика 25 486 Topnovini
1
2
3
4
5

Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката структура.

Цветанов посочи, че с това свое действие Нинова е вкарала БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на договор от такова голямо значение.

Според него влизането на Северна Македония в НАТО гарантира повече възможности за страните от региона. Той изтъкна, че това е станало възможно благодарение на българското председателство на ЕС.

С отсъствието на БСП от пленарната зала по време на ратификацията БСП за пореден път се отдалечиха от целите на европейските социалисти, коментира Цветанов и добави, че разбира защо Сергей Станишев открива предизборната кампания на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България.

"Станишев избра да открие кампанията на ПЕС при експремиера Санчес, който определя Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, подкрепи Гуайдо за разлика от БСП и президента Румен Радев, които застанаха на руската позиция срещу Гуайдо. Нинова твърди, че е застанала на позицията на ООН и точно тук се вижда нейното двуличие. Ако БСП формират позициите си на базата на позициите на ООН, защо тогава БСП членува в ПЕС и в Социнтерна? Или защо Нинова и БСП бяха против Пакта за миграцията, който беше предложен от ООН?", попита Цветанов.

Според него Нинова е егоцентричен лидер, който спуска решенията еднолично и те се изпълняват под страх. Той посочи, че самите депутати от БСП смятат, че партията се отдалечава от европейските ценности.

Заместник-председателят на ГЕРБ допусна, че излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини.Като пример Цветанов изтъкна срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по нареждане на кмета й е отказан достъп до залата на Общинския съвет. Той припомни и тиражираната от Нинова информация, че детските градини трябвало да подават декларации пред ДАНС по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Цветанов заяви още, че вече разбирал защо БСП са си направили партийна телевизия - за да я превърнат в пропагандна машина за отразяване на фалшивите им новини.

По повод предстоящите европейски избори той призова младежите да бъдат внимателни в Интернет и да отсяват фалшивите новини от истинските. Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини, подчерта Цветанов.

Цветанов посочи още, че ГЕРБ ще се включи в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

"Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички", заключи Цветанов.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани