Столичната община започва да изпраща известия за дължимите данъци

11:35, 24 фев 19 / Икономика 25 698 Topnovini
1

От следващата седмица над 800 хиляди жители на София ще получат по пощата писма с информация за данъчните им  задължения към Столичната община. Вече са напечатани известията, информира за "Хоризонт" зам. кметът по финансите Дончо Барбалов.

"За тази  година сме предвидили около 27 милиона увеличение в приходите на общината от данъци и такси. Засега кампанията върви добре. Който заплати до 30 април своят данък за МПС или данък недвижими имоти ще може да се възползва от пет процента отстъпка, стига да заплати, естествено, годишният размер на задължението. Иначе до края на годината плащанията могат да бъдат извършвани на вноски като за данъка и за таксите съответните срокове и конкретно дължими суми са в съобщенията, които хората ще почнат да получават през следващите няколко дни", каза заместник-кметът.

Дължимият данък върху доходите, определен с годишната данъчна декларация, се заплаща до края на април на годината, следваща годината на придобиване на дохода.

Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани