Каракачанов: България няма никакво намерение да плаща на Русия за лицензи за оръжия

12:35, 24 фев 19 / Политика 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България няма да плаща за лицензи за оръжия, които се произвеждат на нейна територия. Това обяви пред БНР министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му страната няма никакво намерение да плаща на Русия, тъй като липсвали каквито и да е юридически обоснования.

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев обясни пак пред БНР, че "има един стар спор между България и Русия - руснаците твърдят, че военното производство в България се извършва по техни лицензии".

"България няма никакво намерение – не по политически причини, а поради липса на каквито и да е юридически основания – да плаща пари за лицензи или някакви други пари на трета страна за производството на нашия военно-промишлен комплекс", допълни Каракачанов:

"Ако Русия имаше основанието да претендира, че като наследник на Съветски съюз има права върху това производство, щяха за тези 29 години, откакто България е демократична държава, щяха да заведат дело. Фактът, че 30 години никой не е завел никакво арбитражно за никъде по света с претенции за подобно нещо показва, че самата руска страна много добре разбира, че няма юридически основания за подобни претенции", каза още министърът на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама