Nottingham Post: Кирил Домусчиев купува най-стария футболен клуб в света

13:20, 24 фев 19 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финансовият благодетел на Лудогорец - Кирил Домсучиев се превърна в главен герой на журналистически материал, публикуван от английската медия "Nottingham Post".

Неговото име беше свързано с продажбата на най-стария футболен клуб в света Нотс Каунти. Настоящият бос на тима - Алън Харди е готов да се раздели със своя пакет акции и търси сериозен купувач. Според вестника, такъв именно е българският бизнесмен.

Изданието припомня, че Домусчиев вече притежава един футболен клуб в лицето на Лудогорец, като също подчертава факта, че под негово ръководство и благодарение на финансовата му мощ, разградчани извървяват пътя от аматьорските дивизии до Шампионската лига.

В Англия още твърдят, че в момента Домусчиев търси подобен проект и е бил насочен към тима на Нотс Каунти. Според изданието, състоянието на собственика на Лудогорец е около 950 млн. долара и се дължи най-вече на фармацевтичната компания "Хювефарма".

Към днешна дата Нотс Каунти се намира в Лига 2, като заема последното 24-то място в таблицата. Надеждите му за спасение не са големи, тъй като спасителната 22-a позиция е на пет пункта разстояние. В тима се подвизава бившият национал на Уелс - Джеймс Воън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама