Трикове за красота с банан

13:00, 02 мар 19 25 1737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен включването на бананите в диетата, те може да се използват и за красотата на кожата и косата и зъбите.  Богати на витамин А, В, магнезий и калий - научета как може да се възползвате допълнително от тях.

Бананите са естествени овлажнители

Присъстващите витамин А и калий в бананите възстановяват изгубената влага в повредената, суха и набръчкана кожа. Зрелият банан може да се нанесе върху лицето и да престои 20-30 минути, след което да се изплакне, като ефектът е незабавен. Ако кожата на лицето е суха и люспеста, може да се добави и малко мед. Комбинацията също помага и за премахването на пигментацията на кожата.

Бананите – в борбата с акне

Банановата кора е богата на антиоксиданти, които правят чудеса с кожата. Тя може да се използва в борбата с неприятните и упорити пъпки по нея. Кората съдържа витамини, които намаляват възпалението и се борят успешно с акнето.

Банан при подпухналост

За да се облекчат подпухналите очи, може да се нанесе бананова каша върху засегнатата област за 10-15 минути. Причината е, че тя успешно изтегля излишната течност под кожата, причиняваща подуване под клепачите.

Банан за избелване на зъбите

Вътрешната част на кората на бананите може да се втрие върху зъбите за 5-10 минути. Тя съдържа голямо количество минерали като калий и магнезий, които се абсорбират в зъбите и помагат за отстраняването на петна. При по-продължително използване, зъбите придобиват естествен бял цвят.

Банан – за растеж на косата

Бананът е добър за растежа на косата, тъй като е богат на натурални масла, калций, калий и въглехидрати. Той насърчава копринената коса и ѝ придава еластичност и мекота. В допълнение, калият укрепва косъма и стимулира неговия растеж. 

Бананът укрепва косата

Основната причина за загуба на коса е слабата коса. Нанасянето на банан върху нея заздравява корените, като подхранва вече повредената коса. Бананът действа по същия начин върху косата, както и на кожата – той я овлажнява и предотвратява сухота ѝ. Добавянето на мед към банана има допълнително укрепващо действие. Витамин А и В в плода предотвратяват също последващото накъсване, пише Пулс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама