Шест причини да не заспивате с грима

16:00, 02 мар 19 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неслучайно всички мъдри жени съветват никога да не си лягаме с непочистени лица. Понякога обаче се случва и тогава се самоубеждавате – какво толковa ако веднъж не го почистя?
Истината е, че си вредите много повече, отколкото предполагате.

Дразни очите
Очната линия и спиралата за мигли са потенциални ваши врагове, защото в тях се завъждат много бактерии, които, ако не са почистени добре, могат да попаднат от миглите и клепачите в очите, да увредят роговицата и да доведат до възпаления, подпухване, алергии. А всичко това влияе на зрението, не само на красотата. Независимо дали лягате с грим или го отмивате, сменяйте декоративната козметика и най-вече спиралата за мигли на всеки три месеца, за да избегнете възпаленията, съветват офталмолози.

Миглите стават чупливи
Спиралата, която нанасяме всеки ден, а понякога и по няколко пъти дневно, изтощава миглите и ги изсушава, затова е важно винаги да отстранявате грима от ресниците си със специален демакиатор, а не просто да ги измиете с вода.

Разрушават се кожни клетки
Широките, големи пори загрозяват лицето, но когато отстраните грима и хидратирате кожа, се постигате баланс.
Макияжът попива свободните радикали, които се отделят от ултравиолетовото излъчване, замърсената околна среда, тютюнопушенето и всичко това вреди на кожния колаген.

Появява се акне
Бактерии + прах + мазнини = акне. Дори ако кожата ви обикновено не е склонна да образува пъпки, ако си легнете без да се измиете, е много вероятно да си ги доставите в близко бъдеще. Много грим продукти съдържат силикон, който блокира порите. А когато те са запълнени, кожата първо става неравна, а после се възпалява.

Кожата, дами, не престава да работи – така, както и сърцето не спира, нито другите вътрешни органи. През порите отделяме влага и кожни мазнини, които са природна овлажняваща смазка.
Когато те са блокирани, се увеличава рискът от образуване на акне. Просто е, затова – отделете няколко минути да се измиете или да почистите лицето с тоник.

Нарушавате процеса на възстановяване
Организмът се възстановява, когато си почива, това се отнася и за кожата. А останките от грима нарушават този процес, защото, ако кожата не може да диша, не може и да се регенерира.
След една нощ с макиаж кожата се възстановява за цяла седмица, и то - ако се грижите правилно за нея.

Кожата изглежда повехнала
„Когато сте на 20 години, лицето ви е дадено от природата, а какво ще бъде то на 50 години, зависи от вас.“
Имайте предвид тези думи на Коко Шанел, защото са абсолютно верни!

За да придадете прасковена свежест на лицето, можете да използвате умело хайлайтър – той ще скрие всички петна, неравности и дефекти на кожата, но ако не го отмиете, ще получите обратен ефект. Защото се нарушава липидния слой, а това води до бързо дехидратиране и съответно кожата повехва и изглежда уморена. Така се увеличава и нейната чувствителност, а всичко това води до ускорен процес на стареене и бръчки, пише пише miss.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама