Кои са големите победители на "Оскар" 2019?

07:20, 25 фев 19 / Любопитно 25 2113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Зелената книга“ спечели "Оскар" за най-добър филм на 91-вата церемония по раздаване на най-престижните награди в киното. Реджина Кинг, Махершала Али, Спайк Лий, Алфонсо Куарон се наредиха сред големите победители на 91-вата церемония по раздаване на най-престижните отличия в киното.

Рами Малек спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия". Оливия Колман пък спечели отличието за най-добра актриса за "Фаворитката".

Махершала Али грабна "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля, мексиканският филм "Рома" на Алфонсо Куарон спечели приза за най-добър чуждоезичен филм, "Спайдърмен: В Спайди-вселената" очаквано получи "Оскар" за най-добра анимация.

Песента "Shallow" от "Роди се звезда", създадена от Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уайът и изпълнена от Лейди Гага и Брадли Купър, спечели "Оскар" за най-добра филмова песен.

Наградата за най-добра филмова музика пък  получи "Черната пантера". Това е трето отличие за филма тази вечер, след като той спечели наградите за костюми и за сценография.

Режисьорът и сценарист Алфонсо Куарон, който се изявява и като оператор, спечели "Оскар" за режисура и операторско майсторство за "Рома".

"Зелената книга" спечели "Оскар" за най-добър оригинален сценарий. Наградата получиха съсценаристите Ник Валелонга, Брайън Къри, Питър Фарели. 

Филмът "Черен в клана" пък спечели за най-добър адаптиран сценарий. 

Три "Оскар"-а в три технически категории бяха присъдени на "Бохемска рапсодия" - в категориите за звуков монтаж, звуков мишунг и монтаж.

91-вите награди "Оскар" бяха раздадени на пищна церемония в „Долби Тиатър“ в Холивуд, като тази година най-значимата филмова вечер остана без водещ за първи път от 30 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама