НАСА поздрави екипа на „Първият човек“ за Оскара

14:20, 25 фев 19 / Любопитно 25 1234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американското космическо ведомство поздрави екипа на филма "Първият човек" за получения Оскар за визуални ефекти, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.
 
Агенцията цитира пост на НАСА в Twitter. "Поздравяваме екипа за "Първият човек" за Оскара за визуални ефекти. Тази година отбелязваме половинвековния юбилей от първото кацане на човек на Луната. Вече е видно за всички какъв хит е на филмовия екран нашата историческа мисия на Луната".

Лентата на Деймиън Шазел "Първият човек" с Райън Гослинг в ролята на астронавта Нийл Армстронг (1930-2012) излезе победите в надпреварата за златните статуетки в категорията "най-добри визуални ефекти".

Продукцията се конкурираше в този раздел с "Отмъстителите: Война без край", "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух", "Играч първи, приготви се" и "Соло: История от "Междузвездни войни".

Нийл Армстронг беше командир на мисията "Аполо 11". Другите двама членове на екипажа бяха Бъз Олдрин и Майк Колинс. Армстронг и Олдрин стъпиха на Луната на 20 юли 1969 година. Колинс остана на окололунна орбита на борда на командния модул "Колумбия".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама