Кметът на Ловеч оспорва в съда отпадането на таксите за детските градини и яслите

14:40, 25 фев 19 25 1646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова оспорва в административния съд решението на местния общински съвет за отпадане на таксите за посещение в детските градини и ясли в общината, което беше прието в края на декември миналата година. Маринова съобщи, че е внесла жалба, тъй като решението като форма не съответства на административно-процесуалния кодекс и липсва основание, на базата на което е взето, предаде БТА.

"Аз не коментирам по същество и целесъобразност взетото решение от общинския съвет. Аргументите ми са свързани единствено със законосъобразността му. Ако вносителите му бяха приложили необходимите документи, да се проведе пълноценна дискусия, нещата нямаше да са в тази фаза. Едно случайно подхвърлено в залата предложение създаде едни очаквания, които не се оправдават просто защото липсата на подготовка, липсата на аргументи води до нецелесъобразни решения.", поясни кметът.

Тя допълни, че е в интерес на органа на местното самоуправление да не се допуска приемането на подобни решения. По думите й след произнасянето на съда от администрацията ще внесат ново предложение в общинския съвет за промяна в наредбата, което предвижда отпадане на задължителната такса от 10 лева, която се плаща в момента. Такова било и становището на прокуратурата. До тогава родителите ще плащат по сегашната наредба, тъй като взетото от общинския съвет решение не е влязло в сила заради оспорването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама