Явор Нотев: "Атака" частично ще подкрепи ветото за Изборния кодекс

09:30, 26 фев 19 / Политика 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Партия "Атака" частично ще подкрепи президентското вето за Изборния кодекс", каза Явор Нотев, зам.-председател на Народното събрание, в сутрешния блок на bTV.

"Това обаче не е моментно решение, а стара тема за нас, с оглед на възможностите за манипулиране на вота", уточни още Нотев.

Президентът Румен Радев върна в понеделник Изборния кодекс за повторно разглеждане от депутатите и призова БСП да се върнат в парламента. От ГЕРБ определиха ветото като политическо, от левицата посочиха, че няма да се върнат в пленарната зала въпреки призива на държавния глава.

"Ветото на президента с неговите мотиви тепърва ще се обсъжда, защото такъв е редът", каза още Явор Нотев. "Новите изменения бяха атакувани нестандартно от опозицията, те заявиха въпреки критиката към закона, че няма да се върнат в пленарната зала за разглеждане на ветото на президента. Мястото на опозицията не е извън залата, а там където са ги изпратили избирателите", посочи още той.

"Връщането на опозицията в зала би нормализирало работата на Народното събрание", убеден е той. „Всяка една от тезите на опозицията има своите основания, но би могла да бъде защитена от парламентарната трибуна“. По думите му БСП затрудняват нормалната работа на парламента. „Освен поведението на левицата други признаци за криза не съществуват“, допълни Нотев.

По повод предложението да се налагат солени глоби на депутатите, които не ходят на работа, Нотев заяви, че 2/3 от заплатите и 1/3 от представителните пари ще се удържат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама