Омбудсманът с писмо до Фандъкова в подкрепа на шофьорите от градския транспорт

10:50, 26 фев 19 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет /СОС/ Екатерина Йорданова с настояване за разглеждане на внесена от 1 210 служители на столичния градски транспорт подписка срещу лошите условия на труд и ниското заплащане.

Същата бе внесена и в институцията на омбудсмана, след като седмица по-рано работещите от бранша се срещнаха с Манолова и я сезираха с жалба за проблемите си.

Те настояват да бъдат допуснати по двама техни представители от гараж на предстоящото заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС, което ще се проведе на 27 февруари от 12.30 часа. Изричното им искане е на разглеждането да присъства и столичният кмет.

Служителите на „Столичен автотранспорт“ ЕАД и „Столичен електротранспорт“ ЕАД се оплакват също и от липса на кадрова обезпеченост, полагане на извънреден труд, несъобразяване на разписанията с реалната ситуация на пътя и липса на нормални тоалетни на крайните спирки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама