Валери Симеонов: Народното събрание може да работи без БСП

12:10, 27 фев 19 / Политика 25 892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание може да работи без БСП. Това обяви бившият вицепремиер и настоящ редови депутат Валери Симеонов.

Симеонов защити поправките, внесени от неговата партия НФСБ за промяна на правилника в НС, които предвиждат при неоправдано отсъствие от три поредни заседания или общо пет за месеца народните представители да не получават заплати.

"Какво означава някой да не се явява в Народното събрание? Това означава отказ от изпълнение на служебни задължения. Тъй като аз идвам от бизнеса, аз не мога да си представя, че някой мой работник или някой мой служител ще каже аз ще протестирам срещу методите на работа във фирмата, като не присъствам на работа. Ами като не присъстваш на работа, трябва да бъдеш уволнен. Това е положението и не мисля, че трябва да има някакво друго третиране на трудовите взаимоотношения, макар че те са по-различни и на народните представители", заяви Симеонов.

Той беше избран от Народното събрание за член на Комисията по икономическа политика и туризъм. Това е втората комисия, в която се включва Симеонов след връщането му в парламента. Той е и заместник-председател на Комисията по енергетика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама