Пекин: Вместо в суеверия, вярвайте в постулатите на Маркс и Ленин

19:40, 27 фев 19 / Свят 25 1229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управляващата в Китай Комунистическа партия предупреди членовете си да се придържат към постулатите на Маркс и Ленин, вместо да вярват в „призраци и духове“, в пореден опит да изкоренят т.нар. суеверни практики, предаде Ройтерс.

Китай официално гарантира свобода на изповядването на най-разпространените религии като християнство, будизъм и ислям, но партийните членове трябва да бъдат атеисти. И да не практикуват наричаните от официалната власт суеверия, сред които и ходене на гледачки.

През последните години е имало множество скандал с участието на висши партийни представители, обвинение в суеверни практики.

В дълго становище как най-добре да бъде засилена ролята на компартията и нейното ръководство, публикувано от официалната агенция Синхуа, се казва, че марксизмът е най-добрата водеща идея за Китай и партията.

„Решително не допускайте да не се вярва в Маркс и Ленин, а в призраци и духове“, се казва в партийната препоръка.

Миналата година Си Цзинпин обяви, че решението на партията да се придържа към политическите теории на Карл Маркс остава „абсолютно правилно“. Изказването му в реч по повод 200-годишната от рождението на германския философ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама