Седем министри на парламентарен контрол

08:10, 01 мар 19 / Политика 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.
 
Първи на трибуната ще се качи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, към когото има адресирани най-много депутатки въпроси. Той ще отговаря за риска от затварянето на специализираната кардиохирургична болница в Бургас, дейността на Център за асистирана репродукция, националната здравно-информационна система, нападението над лекари, както и за актуалната ситуацията с разпространението на заболяванията от морбили на територията на страната.
 
Веднага след него излиза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който ще отговаря само на един въпрос, свързан с осигуряването на обществения ред и сигурност в страната при провеждане на спортни мероприятия.
 
Ремонтът на няколко пътни участъка, енергийната ефективност в периферните райони и работата по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. – това са част от въпросите, зададени на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
 
Социалният министър Бисер Петков пък ще разясни пред депутатите за мерките, свързани със защита на служителите срещу неизплащането на трудови възнаграждения и обезщетения от работодателя, както и за кампания за кандидатстване по Проект „Красива България“ 2019 г.
 
Развиване на потенциала на човешкия ресурс на съдебната власт, чрез изграждане на ефективен модел за придобиване на юридическа правоспособност – с това е свързано първото питане, адресирано до министъра на правосъдието Цецка Цачева. Тя ще трябва да отговаря още за свършеното от нейното министерство за превенцията срещу домашното насилие, както и за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще обяснява какви са стъпките за насърчаване на вътрешния туризъм, а икономическият министър Емил Караниколов ще трябва да обясни как ще се отрази на бизнеса оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Поради участие в международна среща, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама