Видео с освободен индийски пилот, който благодари на Пакистан, разгневи Индия

19:20, 02 мар 19 / Свят 25 1497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видеозапис, в който освободеният вчера от Пакистан индийски пилот благодари на пакистанските власти, предизвика силен гняв в Индия, след като Исламабад представи това освобождаване като жест за мир в сегашната криза в Кашмир, предаде Франс прес.

Днес продължиха стълкновенията между двете страни, с минометна и артилерийска стрелба. В Кашмир на границата между Индия и Пакистан бяха убити двама пакистански войници, съобщи пакистански военен източник.
 
Подполковник Абхинандан Вартхаман, чийто изтребител МиГ бе свален в сряда докато преследваше пакистански изтребители над Кашмир, вчера прекоси пеша границата с Индия с няколко часа закъснение спрямо обявеното. Според индийските медии той се е забавил, защото е бил принуден да се съгласи да запише видеото в замяна на освобождаването му.

В този запис индийският пилот благодари на пакистанската армия за професионализма й и обвинява индийските медии, че подклаждат войнствена истерия между двете страни.
 
Видеото бе широко разпространено от пакистанските военни. Индийските медии заявиха, че този документ нарушава международните норми за военнопленниците.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама