Бившият шеф на Nissan излиза от ареста срещу 9 милиона долара

08:40, 05 мар 19 / Свят 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съд в Токио определи гаранция за пускането от ареста на бившия шеф на Nissan Карлос Гон, съобщава БГНЕС. Гаранцията е в размер 1 милиард японски йени, което се равнява на 9 милиона долара.

Карлос Гон е в арест в Токио от края на ноември, когато беше обвинен в злоупотреба с доверие и финансови измами. Той отрича обвиненията и изтъкна, че понася наказания, преди да е признат за виновен.

Прокуратурата може да обжалва пускането на Гон под гаранция и дори да му повдигне нови обвинения, само за да го задържи в ареста.

Преди 3 месеца арестът на Карлос Гон предизвика трусове в автомобилостроенето в световен мащаб. Гон беше една от най-влиятелните личности в сектора. Той е архитект на обединяването на Renault, Nissan и по-късно Mitsubishi, което спаси по-голямата японска компания от фалит.

Чуха се и критики и срещу японската правосъдна система, заради необичайно дългото задържане и отказа да бъде определена гаранция. Промяната дойде, след като Карлос Гон нае нов адвокат, известен със защитата на известни личности и високия процент оправдателни присъди за клиентите му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама