Водачи от градския транспорт с отворено писмо до Фандъкова

10:30, 05 мар 19 25 2134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачи от градския транспорт в София разпространиха отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова.

              "Титлата на кмет на столицата на Република България е не само чест, но и отговорност. Вие сте призвана да защитавате интересите на гражданите на София и в това число влизаме и ние - водачите, наети на работа в управляваните от Вас и Вашата администрация общински транспортни дружества „Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“ ЕАД. Нещо повече – благодарение на труда ни, и нашата отдаденост към професията, Вие обещавате на милион и триста хиляди софиянци една добра, надеждна и „развиваща“ се транспортна услуга, пишат шофьорите.

Като кмет на София, сте длъжна и да следите администрацията и колегите Ви в Столичния общински съвет също да спазват обещанията си. Ние – водачите в градския транспорт, които вече близо месец настоявахме да бъдем чути от Вас, искаме да изразим разочарованието си, че сте провели среща със синдикатите, на която ние не бяхме поканени.

Недопустимо е да продължавате и затвърждавате противопоставянето между синдикатите и изразяващите недоволството си служители. На провелото се на 27 февруари заседание на транспортната комисия заявихме, че не одобряваме работата на синдикатите и че не припознаваме техните интереси като наши. И въпреки всичко, Вие решихте да дискутирате проблемите, които ние повдигнахме, недоволството, което ние изразихме и напрежението, което ние изпитваме, с тях, а не с нас”, подчертават водачите от градския транспорт.

Затова, г-жо Фандъкова, Ви каним най-настоятелно, да присъствате на заседанието на транспортната комисия към СОС на 13.03.2019 г., за да чуете от нас как ние, не синдикатите, разбираме ситуацията. И какво ние – не синдикатите, смятаме за приоритетно, в разрешаването на този проблем. Не можем, и не бива да допускаме градският транспорт, на който софиянци разчитат, да страда, защото Вие и администрацията Ви не съумявате, или нямате желание да проведете с нас адекватен, открит, но и много закъснял диалог, за проблеми, трупащи се вече 10 години.

Много неверни твърдения се тиражираха в медиите напоследък, относно колко добри били всъщност доходите и условията ни на труд. Никой от изказалите ги обаче не посмя да каже истината – че цитираните като „приемливи“ суми включват както незаконния извънреден труд, така и липсата на почивки и нечовешкия стрес. Г-жо Фандъкова, елате в депата и гаражите и ще Ви разкажем и покажем какви са ни проблемите. Не заслужаваме ли поне това уважение, след като вече близо месец протестираме мирно, без да нарушаваме транспортното обслужване на София?, питат водачите.

Заявяваме категорично, че ако искаме да се водят конструктивни дискусии, които наистина да набележат пътя за изваждане на предприятията от налегналата ги криза и да запазим добрият тон, политиканстването и ПР-ът на наш гръб трябва да спрат. За разлика от Вас, г-жо Фандъкова, и колегите Ви в Столичния общински съвет, зад нас не стоят нито политически партии, нито синдикални съюзи с неуместно комбиниращо управленски функции ръководство. Ние представляваме себе си в този разговор. И сме готови да го изговорим докрай, но предпочитаме и Вие да ни послушате, заявяват още водачите от градския транспорт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама