Не установиха нарушения на строежа край ''Алепу''

11:50, 05 мар 19 25 1330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установиха нарушения на строителния обект в местността ''Алепу'', по-известна като Шофьорския плаж. В момента там строителна фирма изгражда укрепително съоръжение за спиране на свлачищните процеси, предаде БНР.

Строежите край къмпинг ''Арапя'' в местността ''Алепу'' трябваше да бъдат спрени със заповеди на общинските администрации в Созопол и Царево след проверка на Дирекцията за Национален строителен контрол преди седмица заради установени нередности в техническата документация и неспазване на последователността на проекта.

Строителните дейности обаче продължават дори и през празнични дни с аргумент, че се извършват укрепителни дейности на плажа, твърдят хора от региона.

Тази сутрин в местността ''Алепу'' отидоха инспектори от Районната дирекция за национален строителен контрол в Бургас заради сигналите за възобновено строителство.

На 3 места по места по Южното Черноморие в най-студения месец януари започна строителството на ваканционни селища и строителни бази. Това бяха местностите ''Алепу'' и ''Арапя''. Бетон се изля и в района на село Синеморец. Също през януари на къмпинг ''Смокиня'' бяха заравнени пясъчните дюни. 

Огромно възмущение предизвикаха поредните строителни безобразия по морето. Едно от тях – изграждането на 3 жилищни сгради на метри от брега в местността ''Алепу'' на шофьорския плаж, също стана през януари. Преди 3 години пътят за този плаж в разгара на летния сезон беше затворен с бариери по разпореждане на кмета на Созопол Панайот Рейзи, тогава той категорично заяви, че в района не се предвижда никакво строителство, но 3 години по-късно се оказа не само че там ще се строи, но и че общината участва в проекта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама