Глобиха старозагорци за палене на огън в училище и хранене на кучета

15:30, 05 мар 19 25 1477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 1 до 4 март, са отчетени малко над 100 сигнала.

Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града, отново има подадени оплаквания за паркиране на частни автомобили на таксиметрови стоянки, информират от пресцентъра на община Стара Загора.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за хранене на бездомни кучета до блок №67 на ул. „В. Верешчагин“. Санкционирани са нарушители, палили огън в двора на Първо основно училище. АУАН е съставен и на жена, продаваща дрехи до автобусна спирка „Млечна кухня“. След постъпил сигнал е извършена проверка и наложена санкция на мъж, ремонтиращ автомобила си и замърсяващ паркинга пред блок №24 в кв. „Казански“.

За бездомни кучета е съобщено парк „Митрополит Методий Кусев“ и около голям хипермаркет в източната част на града. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Оплакване е постъпило и от агресивни домашни кучета в ограждението за свободна разходка на домашни любимци на Аязмото, както и в двора на ПГВМ „И. П. Павлов“.

Множество сигнали са постъпили за силна музика от заведения в града и село Сулица. От шумна младежка компания на беседка на ул. „Майор Т. Кавалджиев“, в тъмната част на деня, също е подадено оплакване.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама