БСП призова Борисов да поиска от ЕК гаранции за „Турски поток“

16:05, 05 мар 19 / Политика 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Премиерът Бойко Борисов да поиска гаранции от ЕК за продължението на проекта „Турски поток“ през България", призова лидерът на партията Корнелия Нинова. На пресконференция в централата на партията тя заяви, че от визитата на руския премиер Дмитрий Медведев няма конкретни резултати.
 
"Оценяваме много високо визитата, но от нея няма конкретни резултати за България и за нашите енергийни стратегически проекти", посочи председателят на БСП. Очакваме от правителството да предприеме конкретни мерки пред ЕК, а не пиар ефекти и приказки", добави тя.

"От срещата между г-н Медведев и г-н Борисов стана ясно, че руската страна няма да се ангажира с проекта "Турски поток" през България, докато не получи гаранции от ЕК", посочи Нинова.
 
"Затова имаме въпроси към правителството на България - поискало ли е такива гаранции, ако да - получило ли ги е, ако не - защо не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук нататък, за да може да стартира целия процес", добави тя. По думите й иначе би изглеждало, че правителството на България е само на етап добри пожелания, пиар преди европейските избори и нищо конкретно като подписано, като договорено споразумение между двете страни.

"Оттук нататък на ход е премиерът Борисов, ЕС се управлява от неговите партньори", заяви Нинова и го призова да отправи искане за гаранции от ЕК и да ги получи в името на националния интерес на България.

Корнелия Нинова отбеляза, че позицията на БСП винаги е била ясна, а именно, че страната ни има нужда от АЕЦ "Белене" и от "Южен поток", от партията са подкрепили и преминаването на "Турски поток" през България. Според нея е добре, че позицията на премиера Борисов по енергийните проекти е претърпяла развитие, но ръководените от него правителства са загубили много време и възможности за страната ни през тези години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама