Отведоха дъщерята на Ислам Каримов в затвора

13:50, 06 мар 19 / Свят 25 1557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дъщерята на покойния узбекски лидер Ислам Каримов бе изпратена в затвора за предполагаемо нарушаване на условията на домашния й арест, съобщиха от прокуратурата в Узбекистан.

Гулнара Каримова (46 г.) - някога висш дипломат, певица, дизайнерка, която бе сочена за наследник на баща си, бе осъдена през 2017 г. на 10 години зад решетките по обвинения в измами и пране на пари.

Тогава обвинението заяви, че тя е член на организирана престъпна група, която контролирала активи за над 1,3 милиарда долара в 12 държави.

Миналата година присъдата й бе смекчена на 5 г. домашен арест.

Узбекската Главна прокуратура съобщи, че Каримова е живеела в апартамент в Ташкент с дъщеря си Иман, но „неколкократно е нарушавала наложени от съда условия“.

Въпреки предупрежденията, тя използва множество средства на комуникация, включително интернет, напускала е дома си пред ноември и е отказала да компенсира държавата за нанесени щеит.

Във вторник съд постановил, че останалата част от присъдата й ще бъде излежана в затвора. Швейцарският й адвокат съобщи в Туитър, че тя е била задържана от полицаи в апартамента й и отведена на неизвестно място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама