Жозеф Дол: Фандъкова има наша подкрепа за всички проекти на София

15:40, 06 мар 19 / Политика 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„София е голям град и всичко, което кметът Фандъкова е направила се вижда. Хората виждат с очите си метрото и промяната на града", каза Жозеф Дол, президент на Европейската Народна Партия. Той се срещнаа с кметът на София Йорданка Фандъкова в Брюксел. По думите му кметът Фандъкова защитава за София европейски средства и проекти, които развиват града.

„През предходния програмен период 2007 – 2013 г. защитихме и привлякохме за София 1.5 млрд. евро, от тях 1 млрд евро са безвъзмездни европейски средства. С тях са изпълнени 89 проекта. През настоящия програмен период 2014 – 2020 г. защитихме около 930 млн.евро европейско финансиране, с които изпълняваме 48 проекта”, каза кметът Фандъкова.

Голяма част от проектите са насочени към обновяване на градската среда, подобряване на транспорта, качеството на въздуха и по-добри условия за живот на хората и развитието на бизнеса.

„Метрото на София, което разширяваме в момента с нов трети лъч с 12 км, има над 40 км метролинии, 35 станции и заема 34% дял в системата на градския транспорт. Първите 8 км от третия лъч, който изграждаме ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината”, каза още кметът Фандъкова.

„Фандъкова има наша пълна подкрепа за всички проекти на София”, каза също Дол. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама