ВМРО иска ежегодна оценка на безработните със социални помощи

16:50, 06 мар 19 / Политика 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трайно безработните, които получават месечни помощи, да бъдат ежегодно оценявани от Агенцията за социално подпомагане. Това предлагат от "Обединени патриоти" с внесени в деловодството на парламента промени в Закона за социалното подпомагане.

Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че задължително трябва да има мерки, които да подпомагат развитието на тези хора и да ги правят пригодни за пазара на труда. "Ежегодната оценка, разбира се, че ще се прави от служители на Агенцията за социално подпомагане. Смятаме, че това е една първа стъпка към дебат, който трябва да промени изцяло системата за социално подпомагане", заяви той.

Съпартиецът му Александър Сиди посочи, че получателите на помощите трябва да връщат средства, когато положението им не съответства на обявените от тях доходи.

"Да се опише какво точно е недобросъвестно получени средства, включително, когато получателят притежава имущество, което не съответства на заявените от него доходи, или когато организира публични прояви, които финансира с доходи, значително надхвърлящи заявените от него. Говорим за онези случаи, в които всички сме виждали изключително сериозните цигански сватби с по 200, 300 и 500 човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига, всъщност получава социална помощ и това са единствените му доказуеми доходи. В този случай тези пари трябва да бъдат не само спрени, а и съответно върнати", каза Сиди, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама