Румен Радев: Трябва да има равни условия за малкия и големия бизнес

20:21, 06 мар 19 / Политика 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Непостоянното законодателство нанася най-жесток удар на малкия бизнес, затова трябва да има равни условия за големия и малкия бизнес. Това каза президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на годишните награди за български производители „Златна мартеница”.

„За мен е важно, че расте броят на участниците – от селското стопанство до IT сектора. Всичко това е най-голямото предимство на малкия бизнес, това са неговата бързина и гъвкавост и той ги губи, когато е задушен нормативно”, заяви държавният глава.

Според него са необходими ясни критерии и достъп до обществени поръчки.

„Това означава електронно правителство и равни условия и за големия, и за малкия бизнес. Това означава и време да мислим все повече за този бизнес, който е иновативен, гарантира повече младежка заетост и подкрепя науката и образованието. Това означава и гаранция от държавата за защита на собствеността и завръщане на доверието в правораздавателната система. Всичко това означава да консолидираме своите усилия, ако искаме България да разпространи по света тази марка – „Произведено в България“, заяви Радев и поздрави участниците в конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама