Таско Ерменков: Този парламент е изчерпан

10:30, 07 мар 19 / Политика 25 852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нямаме забрана да влизаме в НС и да си вършим работата на народни представители. Имаме политическо решение да не влизаме в пленарна зала и комисии, за да не легитимираме това, което се случва – тези скандали и сделки, задкулисие”. Това коментира Таско Ерменков, депутат от „БСП за България”, пред bTV.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви преди два дни, че ако управляващите приемат ветото на президента за Изборния кодекс, ще преразгледат решението си за напускане на НС.

Според Ерменков парламентът се е изчерпал и агонизира. „И вчера с отхвърлянето на ветото на президента беше доказана нашата позиция, че този парламент е изчерпан”, коментира още той.

„Няма как да бъдем в една зала с хора, които от една страна профанират правото на човека да прави свободен избор и го правят по възможно най-непрозрачния начин и второ, няма начин да влезем в парламента с хора, които задкулисно се договарят какво ще даде единият на другия, за да може другият да го подкрепи, в това число и споменатото от Корнелия Нинова вчера – договорката за освобождаването на мюфтийството от данъци, каза още депутатът от БСП.

"В случая не става въпрос за финансирането на вероизповеданията, което ние подкрепяме, а става въпрос за опрощаване на дългове и не на 8 милиона, както каза в свое изказване Цветан Цветанов, а става въпрос за 12 милиона", коментира Ерменков.

Той повдигна въпроса за националната сигурност.

„Когато става въпрос за националната сигурност и има изказвания, че ние сме се заиграли с нея - задаван ли е въпросът с тези опростени милиони не е ли плащана защитата на радикалните ислямисти в Пазарджик, дали с тях не бяха заведени 52 иска и 83 имуществени дела и таксите, платени за възстановяване на имотите на вакъвството. И дали тези пари нямат връзка с „безкористните” граждани, които протестираха в града на бащата на Ботев, Левски и Евлоги Георгиев (Карлово) с викове „Аллах Акбар”. Това е заиграване с национална сигурност”, добави той депутатът от БСП.

Според Таско Ерменков спорът, който са водили от БСП по време на първото четене на промените в Изборния кодекс, сега най-вероятно ще се повторят и по време на второто четене, като отделните партии от Обединени патриоти, както и ДПС, ще защитават свои собствени идеи и позиции.

Тогава ще видите как това единство, с което отхвърлиха президентското вето, ще се разпадне отново, смята депутатът от левицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама