Прокуратурата потвърди ареста на Арабаджиеви в Барселона

15:49, 07 мар 19 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди ареста на Ветко и Маринела Арабаджиеви в жилище в Кабрере де Мар, край Барселона, около 8.45 часа тази сутрин. Арнаудова съобщи, че в Прокуратурата са били получени доказателства, че семейството се укрива в жилище, което се намира близост до Барселона, ползвано от българина Георги Семерджиев - Жоро Шопа.

"Тази сутрин испанските съдебни власти са навлези в имот на български гражданин на основание искане за задържане на българския гражданин Георги Семерджиев по искане на швейцарските власти, както и по искане на българската прокуратура по претърсване на имота. Установени са на място лицата, издирвани с европейска заповед за арест, тя е била задействана и те са били задържани", заяви говорителят на главния прокурор.

Действията по претърсване на имота продължават. Самоличността на лицата е установена със сигурност, допълни Арнаудова.

Предстои българската прокуратура да преведе европейската заповед за арест на испански език и да се премине по съответния законов ред и представяне на документите на испанските власти, за да могат Арабаджиеви да бъдат екстрадирани у нас.

Предстои испанският съд да реши дали да предаде лицата на българските власти. Това, по думите на Арнаудова, може да отнеме до половин месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама