Нено Димов: "Делойт" ще ни консултира за концесията на Банско

18:45, 07 мар 19 / Политика 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нено Димов коментира двете нови наказателни процедури, открити днес от Европейската комисия. Министерството на околната среда вече е намерило решение за събиране на данни за състоянието на морските води. По искането за привеждане на ОВОС в съответствие с новите европейски стандарти, Димов поиска още време, за да се уточни с Комисията дали става въпрос за неразбиране на вече направеното от България или ще се наложат и допълнителни промени.

Факт е, че не сме докладвали в срок. Трябва да се докладват 11 показателя. Обявихме обществена поръчка, но никой не се яви. Това заяви пред БНТ министър Нено Димов.

"Много е сложна и скъпа темата. Никой в България сам не можеше да направи това нещо. За това сме предвидили компания от Норвегия. След като имаме всички 11 показатели, тогава ще можем да изпратим доклад за състоянието на морската вода. Рано е да се правят анализи", каза още той.

"Състоянието на морските ни води е много по-чисто. Мисля, че всички туристи го виждат", категоричен е Димов.

"Ще изпратим нашите отговори и анализи до Европейската комисия. До днешна дата ние нямахме индикации за такъв доклад от тях. Днес получихме информацията и трябва да се запознаем по-дълбоко с нея", заяви още министърът.

"След като говорих с концесионера на Национален парк "Пирин", вкарах този проблем в комисията, консултирах се и с чуждестранен консултант. Сега чакаме той да направи своите предложения, защото положително трябва да се намери решение", обясни той. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама