Фалшиви таксита возят пътници без лиценз и контрол, но срещу пари

08:30, 08 мар 19 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Незаконен превоз на пътници. Хора с личните си коли, без какъвто и да е било лиценз за таксита и без касов апарат возят пътници срещу заплащане.

Евтин превоз в града. Това предлага руска компания за превоз на пътници у нас. Екип на Нова телевизия решава да провери. Поръчва такси от центъра на София до летището. При идването на колата установява първото нарушение - автомобилът не е означен като такси. „Повечето са си нормални автомобили, като моя. Данъци не плащаш, нищо не плащаш. Малко е, както се казва, „Welcome to Bulgaria”, коментира шофьорът.

Колата не е оборудвана с касов апарат, няма и карта на водача. човек, Бивш служител на фирмата твърди, че компанията е в сивия сектор. „Абсолютно никакви изисквания няма към шофьора. По никакъв начин не са ме карали да подпиша каквото и да било. Аз съм ходил в офиса точно един път, и то защото имах проблем със самото приложение”, казва човекът, работил във фирмата.

За кандидатстване за работа не са нужни никакви документи, освен шофьорска книжка. 

Глобата за шофьор, който бъде хванат да извършва нерегламентиран превоз, е 1 500 лв. Освен това се свалят и номерата на автомобила за срок от 6 месеца

Комисията за защита на конкуренцията проверява дали руската компания извършва нелоялна конкуренция на българския пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама