Затягат контрола над детските площадки

15:45, 08 мар 19 25 1109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалното министерство с нови мерки за безопасност на детските площадки. Предвижда се стопаните да изготвят и актуализират списък с поддържаните и контролираните от тях площадки, съобщиха от ведомството.

Те ще трябва и за своя сметка да премахнат площадките, които не са в списъка и ще бъдат отговорни за обезопасяването им и недопускането на лица до тях.

Стопаните ще определят мерките, средствата, сроковете и отговорниците за поддържането на площадките съобразно нормативните изисквания. 

Това предвиждат промени в Наредба от 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Целта е да се повиши контролът на тези съоръжения. Промените са публикувани за обществено обсъждане в сайта на министерството. 

Определени са и по-сериозни контролни дейности с проверки на функционирането и стабилността на съоръженията за игра, състоянието на настилките и оценка на безопасността на площадката. 

Промените предвиждат органът за контрол да уведоми производителя или доставчика, например на съоръжение за игра, ако при годишния контрол установи несъответствие с изискванията в техническата документация.

При изграждането и поставянето на детските площадки ще се изисква проверка за съответствие на съоръженията, настилките и елементите на обзавеждането с техническата документация на производителите им.

С тези измененията министерството предвижда подобряване безопасността на площадките за игра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама