Жителите на столичния квартал „Иван Вазов” искат “зелена зона”

13:58, 09 мар 19 25 1355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на столичния квартал „Иван Вазов” искат да бъде въведена “зелена зона” в квартала им.

Тя ще бъде заключена в карето между бул. „България“ на север, ул. „Бяла черква“ на юг до Южния парк, „Петко Каравелов“ покрай Перловската река и бул. „Петко Ю. Тодоров“ от другата страна на стадион „Раковски“. Това обяви пред БГНЕС кметът на район „Триадица“ инж. Николай Терзиев.

Той каза, че районната администрация работи по въвеждане на платеното паркиране от 3 години, но при тогавашните допитвания хората не искали да се въведе и тогава кметът им обещал, че докато те не желаят платена зона за паркиране в района няма да се въвежда. След разширението на зоната в кв. „Лозенец“ през ноември 2018 г. над 30 домсъвета поискали въвеждане на „зелена зона”. Причина затова станали прииждащите автомобили от „Лозенец“, които буквално оставили без свободно място квартала. „Предстои до края на месеца да вкараме доклада в Столичния общински съвет за включване на Иван Вазов в зелената зона. Ще поискам да я разширим и в събота и в неделя, когато почти цяла София идва в Южния парк“, каза Николай Терзиев и обясни, че ще направи това искане, въпреки че това не е разписано в Наредбата.

Терзиев обясни, че трябва да стане платено паркирането и пред блоковете, защото по този начин ще се регламентират местата за паркиране и ще се предостави възможност на хората, които живеят в сградите да има къде да спират. Районният кмет заяви, че се надява платеното паркиране в кв. “Иван Вазов” да стане факт това лято.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама