Бургаските институции поеха случай с опит на трафик на дете

12:00, 11 мар 19 25 1382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След опита за продажба преди месец, на 14-годишно момиче зад граница, Държавната агенция за закрила на детето е сигнализирана от полицията в Бургас. Институциите, с които си съдейства агенцията също са информирани. Случаят е поет от Местната комисия за борба с трафика на хора.

Всички институции, които са били информирани за опита за трафик във Франция от собствените родители на момичето и за много други подобни случаи, имат една цел – да защитят живота и здравето на децата, особено на тези в риск.

Все още не можем да кажем със сигурност дали това е случай на трафик на хора, обясни пред БНР Росица Янева, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора.

„Начинът, по който са се случили нещата, напомня за много други казуси. Особено, говорейки за момичета от ромски произход. Те се продават от семействата си, за да се омъжат или направо да бъдат използвани за сексуална експлоатация. Това се случва често и се прави с цел това момиче да печели пари за цялата фамилия. Това, което се е случило в ж.к. „Меден рудник“ излезе наяве. Тези случаи са страшно много и обикновено се случват по един и същи начин.“

Самата Комисия за борба с трафика на хора си взаимодейства с Агенцията за закрила на детето в Бургас и в случаите на детска просия, подчерта Росица Янева. По думите й, цели ромски фамилии се изхранват по този начин, а това също е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама