Двамата, опитали да запалят ГПУ-Видин, били добре подготвени

18:30, 11 мар 19 25 2055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дейността на двамата мъже, направили опит за палеж на цистерна с гориво в Гранично поделение Видин, говори за изключително добра подготовка, организация и планиране на това недовършено престъпление. Това съобщи във Видин главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП на МВР, който участва в работно съвещание и представяне на годишния отчет-анализ на ОДМВР-Видин. Това престъпление беше недовършено поради независещи от тях причини и професионалната работа на полицаите от Областна дирекция на МВР Видин.

''Сега предстоят още процесуално-следствени действия, множество експертизи, ако е необходимо ще бъдат ангажирани допълнително и експерти от Института по криминалистика. Имаме версии за мотивите за това престъпление, но обвинените лица, не се възползваха от правото си да дават обяснения в хода на досъдебното производство'', каза Терзийски.

''Работи се по няколко версии, като не се изключва нито една. Ако имахме показания от обвиняемите, щяхме да имаме по-голяма яснота'', допълни той.

Има данни за престъплението по отношение на съучастие и поръчителство, но поради воденото досъдебно производство не могат да се посочат конкретни факти и лица. Оценката на Министерство на вътрешните работи за работата на ОДМВР Видин през изминалата година е много добра, съобщи Христо Терзийски. В работното съвещание във Видин участва и старши комисар Бисер Костадинов, заместник-директор на Главна дирекция "Гранична полиция".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама