Забравено бебе върна цял пътнически самолет в Саудитска Арабия

19:00, 12 мар 19 / Свят 25 919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самолет, излетял към Малайзия, се наложи да се върне в Саудитска Арабия, след като пътничка осъзна, че е забравила бебето си на терминала.

Пилотът на полета до Куала Лумпур отправил необичайна молба да се върне на летището в Джеда, малко след излитането. Това се случило след като жената споделила на кабинния персонал за безумната наглед ситуация, пише „Гардиън”.

Видеоклип от разговора на пилота с контрола на въздушното движение разкрива необичайния диалог между него и операторите, когато иска разрешение да се върне в летище „Султан Абдул Азис”.

„Нека Бог да бъде с нас. Разрешете да се върнем”, иска разрешение за кацане пилотът. Операторът е доста объркан и се чува да разговаря с колегите си как да действат. Той също обяснява, че жена е забравила бебето си в зоната за чакане, според клипа.

Тогава отново се чува пилотът да повтаря на оператора: „Пътничката е оставила бебето се на терминала и отказва да продължи полета”.

След кратка пауза пилотът получава разрешение да се върне обратно на летището, от което е излетял.

Не се съобщава нито дали детето е било намерено, нито каква е била съдбата на майка му след инцидента.

Голяма рядкост е самолетите да се връщат или да се отклоняват от маршрута си за нещо, различно от технически причини или причини, свързани със здравословното състояние на пасажери.

През 2013 г., например, полет на „Америкън Еърлайнс” от Лос Анджелис до Ню Йорк се отклони към Канзас Сити заради „много непокорен пътник”, който отказа да спре да пее песента „Винаги ще те обичам” на Уитни Хюстън.

На следващата година в Ню Йорк самолет, който се отправя към Сеул, се връща обратно на летището, след като наследницата на шефа на Южнокорейските авиолинии Чо Хюн-ах принуди старши член на екипажа да слезе от самолета малко преди излитането, тъй като й сервирали макадамови ядки в пакетче, вместо в купа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама