БСП искат информация какви задължения ще опростят на Мюфтийството

16:30, 12 мар 19 / Политика 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП призова парламентарната група на "Обединени патриоти" да напусне пленарната зала по време на второто четене на Закона за вероизповеданията. Социалистите настояват правителството и управляващите да дадат цялата информация затова колко милиона и за какви задължения държавата ще опрости на Мюфтийството. Депутатът Георги Свиленски заяви, че е създадена коалиция между ГЕРБ и ДПС.

БСП припомниха, че по време на дебата по Закона за вероизповеданията в парламентарната комисия по правни въпроси в края на декември БСП не е подкрепила законопроекта, а тогава и депутатите от "Обединени патриоти" не са го подкрепили.

От БСП коментират, че в заседанията на правната комисия тази седмица от шест внесени законопроекта - четири са внесени от ГЕРБ и ДПС, а два ги предлага Министерският съвет и касаят Закона за концесиите за облекчаването на продажбата на Летище София, Закона за вероизповеданията и изборното законодателство, което е още едно доказателство, според социалистите, за договорка между ГЕРБ и ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама