България е готова да даде над 3 млн. евро за бежанците в Турция

10:15, 14 мар 19 / Политика 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Готовността на България за предоставяне на допълнителни средства по механизма за подпомагане на бежанците в Турция за периода 2019-2023 година се очаква да представи в Брюксел министърът на външните работи Екатерина Захариева, съобщи БНР. Това ще стане по време на провеждащата се в белгийската столица конференция на външните министри от Европейския съюз за ситуацията в Сирия.

Очаква се тя да обяви, че България ще отпусне 3.19 млн. евро по механизма за подпомагане на бежанците в Турция. За тази година страната ни е предвидила 150 000 евро за сирийските бежанци. Министрите ще проведат политическа дискусия за многобройните аспекти за кризата в страната. Конференцията е продължение на двудневния диалог под надслов "За бъдещето на Сирия", в който участваха представители на гражданското общество в Сирия и региона, министри и политици от съседни на Сирия страни донори, регионални организации, агенции на ООН.

В рамките на форума министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще проведат политическа дискусия за многобройните аспекти за кризата в Сирия.

Конференцията е продължение на двудневния диалог под надслов "За бъдещето на Сирия", в който участваха представители на гражданското общество в Сирия и региона, министри и политици от съседни на Сирия страни донори, регионални организации, агенции на ООН. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама