Румен Радев: Икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства

11:50, 14 мар 19 / Политика 25 899 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Защото дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава", заяви президентът Румен Радев при откриването на бизнес форум, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава смята, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства, трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения.

"Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната изпълнителната и съдебната власт не създаде подходящи условия за инвеститорите", смята Радев. В тази връзка той обърна внимание и за типа инвеститори, които привличаме.

"Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката“, убеден е президентът. "Бизнесът и държавата трябва да обсъдят 3 важни неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме", коментира президентът.

Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама