Орбан настоя да не бъде изхвърлян от ЕНП в писмо до евролидерите

12:10, 14 мар 19 / Свят 25 1068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Унгарският премиер Виктор Орбан е написал писмо до европейските политически лидери, които искат изключването на партията му ФИДЕС от редиците на Европейската народна партия. В него той се е извинил за обидния си език, но отстоява политическите си позиции.

Според копие от писмо, получено от Ройтерс днес, Орбан е настоял лидерът на фламандските християндемократи Вутер Беке да се откаже от искането си за изгонването на ФИДЕС от ЕНП.

Говорител на правителството в Будапеща потвърди, че сходни послания са изпратени до всички 13 партии, които подкрепят изключването на управляващата унгарска партия от паневропейската десница.

От унгарския премиер Виктор Орбан зависи да реши към кое политическо семейство иска да принадлежи, заяви пред седмица Манфред Вебер, лидер на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП.

Дискусиите сред християндемократите за изгонването на партията на Орбан ФИДЕС от редиците на ЕНП заради кампанията ѝ срещу лидерите на Евросъюза и в частност срещу председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер продължават. Въпросът се очаква да бъде обсъждан на партиен форум на 20 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама