Лошите навици при грижата за косата

15:00, 17 мар 19 25 1298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много жени смятат, че когато стареят, само кожата им издава тяхната възраст. В действителност обаче кожата не е единственото нещо, което започва да показва признаци на стареене. Косата също остарява! Сухота, чупливост и крехкост - това са основните проблеми, до които водят хормоналните промени. За щастие, все още можете да си възвърнете блясъка и здравето на косата си. Ето някои грешки, които правим:

Прекаляваш с пресата и сешоара

Ако косата ви изсъхне естествено, тя изглежда твърде неподредена. Но честото оформяне със сешоар, преса и маша може да бъде истинско предизвикателство за къдриците. Ако забележите, че косата ви е престанала да свети, това може да се дължи на редовно излагане на високи температури. Факт е, че това води до намаляване на кръвоснабдяването на космените фоликули. Това в крайна сметка ще предизвика косата ви да стане слаба, изключително крехка и нездрава.

Спите малко

Подобно на останалата част от тялото, косата ви се възстановява по време на сън. Така че, ако не получавате достатъчно сън, не очаквайте, че прическата ще ви се хареса. Освен това, високото ниво на стрес, дължащо се на липса на сън, може да причини загуба на коса.

Вашите шампоани, балсами и маски съдържат вредни съставки

Много продукти за коса съдържат токсични химикали като парафини, сулфати и пропиленгликол. Всички тези компоненти могат да доведат до проблеми с косата, твърдят експерти. Ако харчите много пари за козметични продукти, уверете се, че те отговарят на здравните нужди на косата ви сега и в бъдеще. В противен случай, тези химикали могат да причинят сухота и крехка коса.

Прекалено често миете косата си

Готови ли сте за добри новини? Не е нужно да миете косата си всеки ден! Твърде честото измиване, особено след 40 години, може да лиши косата от влага, което прави вашите коси сухи и чупливи. Така че, мойте косата няколко пъти седмично. Така ще спестите много време и ще запазите косата си здрава.

Вие не предпазвате косата си от слънчева светлина

Всеки знае колко важен е слънцезащитният крем за лице и тяло. Но кога за последен път сте направили нещо, за да защитите косата си? Предотвратяването на негативните ефекти от излагането на ултравиолетова светлина не е толкова трудно, въпреки факта, че все още няма специален продукт за коса, който да действа точно като слънцезащитен крем. Какво да правим? Носете шапка, съветва zdrave.to

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама