Вдигнаха заплатите в столичния градски транспорт

13:00, 14 мар 19 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на кмета Йорданка Фандъкова за повишаване с 10% на заплатите на шофьорите в градския транспорт от 1-ви април.

В същото време пред сградата на Столичната община ватмани и шофьори заявиха, че не са доволни от приетото решение. Те настояват основната заплата за водач на превозно средство да бъде 1250 лв. От 1-ви април съгласно решението на Общинския съвет, основната заплата ще бъде с размер 1150 лева.

Увеличението на заплатите няма да бъде за сметка на цената на билета за пътуване в градския транспорт, която остава непроменена, уточни преди заседанието заместник-кметът Дончо Барбалов.

„Основата заплата от 940 лева ще стане 1150 лева. Надяваме се да имаме новопостъпили в резултат на вече двукратното увеличение - на два пъти увеличение на заплатите - веднъж с 10 % от 1-ви февруари и реално сега допълнителното увеличение. Ако погледнем това допълнително увеличение, в автотранспорта означава около 17 % увеличение на заплатите на водачите. Заплатите са важни, но не са единственият стимул. Много важно е да имаме и по-добри условия за работа“, съобщи той, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама