Ще има ли кворум в парламента без „Воля”?

19:30, 14 мар 19 / Политика 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Партия "Воля" обяви частичен бойкот на парламента. Така Народното събрание ще работи само с три от петте парламентарни групи.

Осигуряването на кворума става все по-трудна задача за управляващите, които имат само един депутат над границата от 121 в зала. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки иска преговори с управляващите, за да се върне в залата.

Мотивите са, че "парламентът се занимава с дребнотемие". Затова понякога ще идват, понякога - не, надяват се в сряда да имат среща с ГЕРБ.

Денят започна спокойно, а минути преди да обяви изтеглянето си, Веселин Марешки разговаряше с Цветан Цветанов в пленарната зала.

Последва изненадващо изявление на „Воля”:

„Ние решихме да напуснем парламента. Причините не мога да ви ги споделя, защото продължават разговорите”, каза Марешки.
По-късно обаче той леко промени позицията си. Понякога щели да идват, а понякога - не.

„В сряда очакваме консултации с най-голямата политическа партия и в зависимост от резултата ще решим какви ще са нашите последващи действия”, заяви председателят на „Воля” в „Лице в лице”.

От ГЕРБ обявиха, че са силно изненадани. Имали и изход от ситуацията:

„Дисциплина. Знаете, че в Холандия с един глас има кворум. Не смятам, че има парламентарна криза, защото знаете, че дейността на парламента работи”, каза Цветан Цветанов.

Обединените патриоти обясниха, че не са притеснени.

Малко преди „Воля” да напусне, те направиха последното си изказване в зала. Отказаха да подкрепят внесената оставка на Славчо Велков като депутат от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама