Каракачанов и Николова, както и петима министри, отговарят на питания на депутати

08:10, 15 мар 19 / Политика 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама вицепремиери и петима министри ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи заместник министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Към него има отправен само един въпрос, свързан с разходваните за медии средства от министерството за кампанията „Бъди войник“.

След него ще отговаря вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Тя ще трябва да обясни пред депутатите какво прави страната ни за преодоляването на демографската криза.

След нея на трибуната излиза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Депутатските въпроси към нея са относно изграждането на четирилентов път между Бургас и най-посещавания черноморски курорт Слънчев бряг, изпълнението на проект за рехабилитация на водопровод на помпена станция Малина, реализирането на проекти по "Енергийно обновяване на българските домове" в област Разград, както и изграждането на нов мост над река Бели Осъм.

Мерките на Министерството на правосъдието за противодействие на незаконната реч на омраза и изпълнението на препоръките от Доклада на ЕК за напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка – това са двата въпроса, адресирани до правосъдния министър Цецка Цачева.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще отговаря за свръхупотребата на енергийни напитки от децата в България и за обновяване на базата на Спешната медицинска помощ на територията на област Добрич.

С ракетните площадки за противоградова защита в област Стара Загора и форумът „Двойният стандарт при храните в ЕС - да сложим проблема на масата“, който се проведе на 30 април 2018 г., са свързани двата въпроса, на които ще отговаря министърът на земеделието Румен Порожанов.

Последен на трибуната ще се качи транспортният министър Росен Желязков, към когото има зададен само един въпрос, свързан със събирането на такса „шум“ от летищата за обществено ползване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама