Неизвестен е писал в тефтерчето на бившата кметица на "Младост"

12:08, 15 мар 19 25 1760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева. Това се разбра от графологичната експертиза, представена на днешното заседание по делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост”.

Графологична експертиза установила, че числото 40 000 не е написано от кмета Иванчева. В тефтерчето имало и друго число, което също било от неизвестен човек. Затова съдът нареди до началото на април да бъде изготвена нова експертиза, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - Петко Дюлгеров.

Експертизата изключва и възможността Иванчева сама да е подправяла почерка си. Не е ясно обаче на кого е чуждият почерк, нито дали е писан само от един човек. Прокурорите оспориха експертизата, която по думите им била неясна и противоречива.

Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. Отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани преди близо година в центъра на София. Двете бяха обвинени, че поискали 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартала.

Съдът също така върна на кметицата шофьорската й книжка, трите й мобилни телефона и две СИМ карти. При разпечатването на веществените доказателства обаче се оказа, че телефоните не са сред тях и сега прокуратурата има за задача да ги открие.

Тефтерът е от Столична община и много хора имат такива, обясни Иванчева пред журналистите. По думите й има много други доказателства, които са подправени, а освен това има и изчезнали. Доказателствата не се съхраняват както е редно, според нея. Играем си непрекъснато на гоненица с прокуратурата, заяви Иванчева и посочи, че например са издирвали записи, които уж били случайно забравени. "Прокуратурата не за първи път лъже", посочи тя. Думите й бяха подкрепени и от Биляна Петрова.

Следващото заседание по делото е насрочено за 9 април, когато трябва да е готова и допълнителната експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама