Валентин Радев: Ние сме най-стабилната държава на Балканите

13:15, 16 мар 19 / Политика 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Ние сме най-стабилната държава на Балканите и за разлика от други държави сме в добри отношения включително с Турция'', заяви депутат от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Валентин Радев в ефира на БНТ тази сутрин. Според него Европа досега е разчитала на нас заради това, че „нашият премиер е в добри отношения с Ердоган и че въобще нашата дипломация добре работи с тях”. 

Той коментира атентата в Нова Зеландия, при който загинаха 49 души. По информация на МВнР извършителят Брентън Тарант е посетил България през миналата година по време на обиколка на Балканите, включително и Турция.

Съвместната работа между службите е от изключително значение за разрешаването и предотвратяването на кризисни ситуация. Радев призова за това да се споделят данни и изтъкна още, че „няма по-добра защита срещу страховете на хората от казването на истината, без да пречи на разследването”. 

Според него потенциалната опасност от бежанска вълна остава и Европа не може да говори, че кризата с миграцията е свършила. Близо 90% е намалял натискът, но това не означава, че Европа е станала по-притегателно място. „Кризата не е приключила. Пикът е преминал. Европа работи малко бавно, но взехме правилните решения. Трябва да направим това, което премиерът постоянно говори – там, където се случват нещата, да дадем пари и инвестиции, да опазим границите”, каза Валентин Радев. 

Скоро излезе и независимо проучване, което потвърждава повишаването на рейтинга на България спрямо съседните балкански страни:

България излезе от списъка на най-изостаналите европейски държави

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама