Никола Чанев от ГЕРБ ще се бори за кметския стол в Кърджали

13:30, 16 мар 19 / Политика 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Никола Чанев ще е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Кърджали. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в ефира на Дарик радио. По думите й ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в града.

"Ходя спокойно сред моите избиратели, обяснявам какво сме направили и какво може да направим. Искаме да покажем, че може да работим с различни хора", каза тя по повод казуса с разсрочването на дълговете на Главно мюфтийството и дали има притеснения как това се приема от избирателите.

По повод казуса с мюфтийството, тя акцентира, че всеки гражданин е важен за управляващите. "Втората по големина духовна структура ще стане без средства. Решението за дълговете е възможността да се предпазим от радикален ислям. Другите вероизповедания получиха средствата си" заяви тя. По думите й това "не е крачка назад за оправяне на грешна стъпка".

Основният аргумент за разсрочването на задълженията за вероизповеданията е, за да могат мюсюлманските духовници да си получат заплатите, както другите свещенослужители. Темата за разсрочването на вероизповеданията е много тънка. Когато започна да се изпълнява новият Закон за вероизповеданията, се оказа, че всички ще си получат субсидията освен мюфтийството, защото има тези задължения. По каква причина не са ги плащали не мога да кажа", заяви Караянчева.

Попитана дали мюфтийството има имоти за милиони и защо не се изплатят задължениятачрез продажбата на някои от тях, председателят на парламента посочи, че това ще кажат данъчните служби. На въпрос за това, че и Софийският университет, и Народния театър имат задължения, но на тях дълговете не им се опрощават и това показва, че за ГЕРБ джамията е по-важна, тя отговори, че това със сигурност не е така и всеки има право да подаде документи за разсрочване на дългове.

Председателят на парламента коментира и терористичния акт от Нова Зеландия, в който има българска връзка. "През последните години тероризмът засили своето влияние в цяла свят и това, което се случва е много притеснително. Очаквам службите да ни разкажат повече. Не мога да давам оценка на работата им, защото не съм запозната в дълбочина", каза Караянчева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама