Елена Йончева е номирана за водач на евролистата на БСП

10:03, 17 мар 19 / Политика 25 1271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителното бюро на БСП излиза с номинацията на Елена Йончева за водач на листата на партията за евровота, обяви в предаването „Тази неделя” по Би Ти Ви Кирил Добрев.

От проведени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации – тя е припозната в огромна част от партията, посочи още той.

Тя е флагман на борбата с корупцията в България, отбеляза още Добрев. По думите му с нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП.

Петима души са изключително голям брой номинации, освен Елена Йончева и Сергей Станишев. Това са Деница Златева, Иво Христов, проф. Гечев, Петър Корумбашев и Момчил Неков.

Той отбеляза, че европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните избори. От тази гледна точка, според Добрев, изключително важно е именно разширяването на влиянието на БСП. Елена Йончева се подкрепя от цялото общество, смята той.

Елена Йончева събира най-много номинации от партийните организации от всички проведени до този момент кампании – това показва, че тя е един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото, обясни още Кирил Добрев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама