Йончева: Сваленият ми имунитет не компрометира листата за евроизборите

19:15, 17 мар 19 / Политика 25 1408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

(Редакцията на ТОПНОВИНИ се извинява за техническата грешка в заглавието преди първата редакция на статията)

"Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на БСП за евроизборите през май". Това заяви категорично в предаването "120 минути" по БТВ Елена Йончева, която днес бе избрана да поведе социалистите в изборния ден.

Решено е! Избраха Елена Йончева за водач на листата на БСП на евровота

Тя каза, че не е изненадана от номинацията си, въпреки че около месец и половина по-рано в студиото на "Тази неделя" заяви, че разговори по темата с нея не са водени. Тя нападна управляващата партия по темата, като посочи, че страх от компрометиране трябва да има сред членовете на ГЕРБ, които "изфабрикуваха" обвиненията срещу нея за "пране на пари".

На въпроса дали тя вярва в работата на прокуратурата, Йончева отговори оклончиво. Заяви, че не е важно дали тя вярва, а дали доверието на гражданите към прокуратурата е високо, съобщавайки, че по статистически данни то е под 8%. "Вярваме, че бъдещият европейски прокурор ще разследва огромните кражби в България. И ако той започне разследване, чувството за справедливост и достойнството ще бъдат върнати у българите.

Георги Свиленски: Ударът срещу Елена Йончева е политически

А милиардите левове, отпускани от Европейския съюз, ще отидат за увеличение на пенсиите и за по-високи заплати", обеща кандидатът за евродепутат от БСП. Тя бе категорична, че в Европейския парламент ще може да направи повече, отколкото като депутат. А за да се "трогне" Европа и да обърне внимание на случващото се в България, ще трябва да има силна личност в Брюксел.

Елена Йончева заяви също, че няма разединение в партията, за каквото намекна днес нейният опонент в класацията - Сергей Станишев. "Определено ние сме обединени, защото няма нищо страшно в една демократична партия да има дебат, който е изпълнен с аргументи.

Страшно е, когато една партия няма битки на идеи и реален сблъсък. И когато избира своя лидер с 98% от гласовете на членовете си, както е при ГЕРБ", посочи тя.

Йончева спомена и изненадата си от факта, че за водач на листата се е изправила точно срещу Сергей Станишев, но въпреки това "няма сблъсък" между тях. Тя обясни, че не е било лесно да спечени доверието на съпартийците си.

Бъдещият кандидат депутат е получила подкрепата на 266 души, а Станишев е останал след нея с 230 номинации. Елена Йончева не пропусна да спомене, че една от основните й функции в Европейския парламент ще бъде борбата с корупцията в България.

Елена Йончева обявява разследването си за корупция в Министерския съвет

На финала на разговора тя заяви, че според нея няма опасност Сергей Станишев да изпадне от листата на кандидатите за евродепутати, защото е с богата политическа биография. Но дали той ще бъде на втората позиция, ще се реши от Националния съвет.

 

 

(Редакцията на ТОПНОВИНИ се извинява за техническата грешка в заглавието преди първата редакция на статията)

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама