Ирландският министър Шон Кани е на посещение у нас

08:00, 18 мар 19 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini

Ирландският министър на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии Шон Кани ще посети Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Народното събрание.

Той е на посещение у нас по случай националния празник на Ирландия - Деня на Св. Патрик, празнуван на 17 март. Кани е първият ирландски министър, идващ в страната ни по случай празника – знак на засилващите се отношения между двете страни след визитата на ирландския министър-председател Лио Варадкар през януари 2018 г.

Министър Кани ще проведе срещи с българските си ресорни колеги. Той ще се срещне със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева, като двамата ще разговарят относно Brexit, развитието на селските райони и Общата селскостопанска политика след 2020 г., хранителните иновации и политиката по отношени на горите.

Министър Кани ще се срещне също и с министъра на околната среда и водите Нено Димов.

След това ще разговаря и с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков относно 5G, цифровизацията, както и развитието на транспорта.

В следобедните часове той ще посети и Народното събрание, където ще се срещне с членовете на парламентарната Група за приятелство България – Ирландия, като също ще направи кратка обиколка на парламента.

По време на тазгодишните тържества по случай Деня на Св. Патрик, ирландски министри ще посетят всички 27 европейски столици в знак на силната ирландска връзка с ЕС и страните членки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.